Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie soczysty schab jest delikatny i kruchy, nadaje się na niedzielne obiady
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Mięso doprawiamy przyprawami z każdej strony. Odstawiamy na noc do lodówki .Obsmażamy na patelni na nie wielkiej ilości tłuszczu z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego kładziemy część kapusty ,pokrojone w kostkę plastry ananasa polowa puszki i pół kostki masła. Kapustę można doprawić solą i pieprzem. Kładziemy mięso i resztą kapusty otulamy mięso na wierzch kładziemy ananasa i masło. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni pieczemy 1-1,5 w zależności od piekarnika