Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą i czarnym pieprzem kredowym (w ilości 1 łyżeczka na 1 kg kurczaka). Złożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Przygotuj sos: wymieszaj miód, sos sojowy, czosnek, sól, pieprz. Wyjmujemy kurczaka, odcedzamy bulion, wyjmujemy z torby i smarujemy sosem. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na kolejne 20 minut.