Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny paprykowy kurczak, słodko-ostry. Niebanalny smak i szybkie danie !
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kurczak pokrojony, w soli i sosie sojowym - lodówka. Masło rozgrzane w garnku, dodać mąkę, mieszać, zalać bulionem paprykowym, mieszać. Odstawić. Patelnia - W kolejności: Marchewka, cebula, zioła, cukier - na olej. Po oddaniu aromatu dodać kurczaka, czosnek i smażyć. Po 5 minutach dodać sos paprykowy z mojego przepisu na sos paprykowy ( ugotowana papryka, zmielona, wysmażona na gorącym oleju z dużą ilością soli ). Smażymy i po czasie dodajemy passate pomidorową, sos a'la beszamel z garnka, ugotowany makaron i fasolkę. Można doprawić łyżeczką musztardy francuskiej a ostrość podkręcić kropelką piri-piri. Wedle uznania zabielamy odrobiną mleka lub śmietanki. Smacznego !