Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2643
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3281
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2643
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3281
Składniki
Przygotowany schab z odciętymi białymi twardymi błonami pokroić na plastry po 2 centymetry wsypać przyprawy wlać olej i wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem odstawić na 5 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso
Przygotowane plastry schabu obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni
Do mięsa wlać 3,5 szklanki wody wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela i liść laurowy dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania 2,5 szklanki wody wtedy zalać przygotowaną w pół szklanki wody mąką i śmietaną. Mieszając doprowadzić do uzyskania sosu
Obiad podałam z młodymi ziemniakami oraz mizerią z ogórka szklarniowego