Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny i łatwy jabłecznik
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 52
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 596
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 52
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 596
Składniki
Zagnieść ciasto: masło przesiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, żółtko, cukier i śmietanę.
Potem podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę 22x27cm, posypać bułką tartą, nałożyć starte jabłka na dużych oczkach, przykryć drugą połową ciasta, ponakłuwać je widelcem i upiec w 180oC przez około 35 minut. Posypać cukrem pudrem.