Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w środku. Sam proces jego wykonania jest banalnie prosty. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Następnie tortownicę z sernikiem wstawiamy do większego naczynia wypełnionego gorącą wodą i pieczemy przez około godzinę w piekarniku. To wszystko!
...ale pyszny.
Odsłon: 683
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 339
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 137
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5113
...ale pyszny.
Odsłon: 683
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 339
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 137
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5113
Składniki
Wszystkie składniki należy wyciągnąć z lodówki minimum 1-2 godziny przed przygotowaniem sernika.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Twaróg przekładamy do miski, dodajemy budyń w proszku, cukier i żółtka. Składniki miksujemy do połączenia. Następnie odstawiamy mikser na bok. Ubitą pianę z białek przekładamy do masy serowej. Składniki delikatnie mieszamy łyżką.
Tortownicę wyścielamy papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy do formy.
Do dużego naczynia żaroodpornego wlewamy wrzącą wodę. Sernik w tortownicy wkładamy do naczynia z wodą, całość wstawiamy do piekarnika. Dla bezpieczeństwa tortownicę warto od spodu zabezpieczyć folią aluminiową aby nie przedostała się tam woda.
Sernik gotowany pieczemy początkowo w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy przez kolejne 40 minut.
Upieczony sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.