Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka jest niezwykle puszysty, delikatny i maślany. Dodatkowym atutem to fakt, że jego przygotowanie jest banalne. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka prostych składników i gotowe. Aby ciasto pięknie wyrosło, trzeba pamiętać o tym, aby nie otwierać przez cały czas pieczenia drzwiczek piekarnika.
Tortownica o średnicy 24cm
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia - powinno być chłodne, ale nadal płynne.
W dużej misce umieść wszystkie składniki. Za pomocą rózgi lub sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do foremki masę.
Sernik piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut. Po tym czasie ponownie zmniejsz temperaturę, tym razem do 120 stopni i trzymaj ciasto przez kolejne 30 minut.
Sernik studź w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach.