Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona w sosie własnym w rękawie wędliniarskim.
sznurek, rękaw wędliniarski
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 167
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 167
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
Składniki
Pierś trzeba obficie posypać przyprawami. Użyłam gotowej mieszanki przypraw ale z łatwością można samemu skomponować na 1 kg piersi to będzie 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu, czosnek suszony 1 łycha, kurkuma 1 łyżeczka
Pierś obwiązałam sznurkiem aby ją uformować i wsunęłam do otoczki plastikowej wędliniarskiej- taki rękaw o szerokości jak do szerszej krakowskiej. Końce się zawiązuje i zostawia dłuższe, aby wystawały ponad wodę. Pierś parzyłam przez 1 h w 90 stopniach. Mięso jest wyjątkowo soczyste i idealne do kanapek i sałatek.
Smacznego :)