Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowa soja- alternatywa dla dań mięsnych. Rewelacyjne.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Soję namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie
Cebulę pokroić w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Pomidory pokroić w grube plastry.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać odsączoną, ugotowaną soję, doprawić solą i pieprzem, oprószyć listkami tymianku i dusić kilka minut
Plastry pomidorów przesmażyć na rozgrzanej oliwie, osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Plastry pomidorów przekładać soją. Podawać udekorowane świeżymi listkami tymianku