Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne kotlety z kalafiora i gotowanych jajek. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Robi się je błyskawicznie, a składniki do ich przygotowania powinniście mieć już w swojej kuchni. Podane z ziemniakami z wody i mizerią smakują rewelacyjnie.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Powinien być dobry już po około 5 minutach gotowania.
Jajka ugotuj na twardo. Powinny być dobre po około 10 minutach od momentu ponownego zagotowania wody.
Ugotowany kalafior przełóż do miski i podziel na mniejsze różyczki. Jajka obierz ze skorupki, pokrój i dodaj do kalafiora. Do miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek. Masę na kotlety dopraw solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj.
Dłonie zwilż wodą. Z masy kalafiorowej uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety z kalafiora i jajek gotowanych smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 3-4 minuty z każdej strony. Powinny się ładnie zarumienić z każdej strony.