Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się ciepłe, letnie dni, które przyniosą nam wiele radości i możliwość delektowania się pysznymi potrawami. Jednym z moich ulubionych przepisów na upalne dni jest chłodnik ogórkowy, zwłaszcza gdy podajemy go z dodatkiem jajka na twardo. Ten prosty, ale także pełen świeżości i naturalnych składników przepis, z pewnością stanie się hitem na letnim stole i podbije serca wszystkich, którzy go spróbują.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Jajka gotować przez około 6 minut, a następnie wyjąć je z wrzątku i obrać ze skorupek. Ogórki pokroić w drobną kostkę i rozłożyć równo do 4 misek. Koperek drobno posiekać. W misce lub blenderze ręcznym zmiksować jogurt, czosnek, orzechy włoskie i 100-150 ml wody, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Doprawić do smaku i wymieszać z posiekanym koperkiem. Zimną zupę ogórkową polać wokół pokrojonych ogórków w miseczkach. Przekroić ugotowane jajka na pół i włożyć połówki do każdej miski z zupą. Możesz również dodać odrobinę posiekanego koperku jako dekorację.
Gotowe! Możecie również eksperymentować z różnymi dodatkami, takimi jak kawałki chrupiącego ogórka czy świeża mięta, aby nadać potrawie jeszcze większej świeżości i wyrazistości. Smacznego!