Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania przedstawiać nie trzeba. Szybki i prosty obiad, dobrze wszystkim znany. Do tego ugotowane, lub pieczone ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 400
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 452
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 137
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 400
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 452
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 137
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miski i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować na spodzie masłem. Przełożyć do niego udka. Cebulę obrać, pokroić na ósemki i ułożyć między mięsem.
Tak przygotowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 1 godzinę, 15 minut, do miękkości mięsa. W połowie pieczenia powinien pojawić się sos. Dobrze jest polać nim mięso na wierzchu, chociaż dwa razy.