Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z porem, czosnkiem i papryką w sosie śmietanowo ziołowym. Świetnie smakuje z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Składniki
Fileta drobiowego oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy, kroimy w paski lub kostkę, oprószamy solą, pieprzem, mieloną papryką, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Por i czosnek drobno siekamy. Papryki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej /2-3 łyżki/ wrzucamy przyprawione mięso drobiowe i obsmażamy 5-10 min. Następnie dodajemy por, czosnek i paprykę i podsmażamy często mieszając kolejne 2-3 min. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z ziołami prowansalskimi, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na średnim ogniu często mieszając do czasu aż sos zgęstnieje. Sos podałam z tłuczonymi ziemniakami i posypałam koperkiem.