Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby to bardzo częsty gość w mojej kuchni. Każda z nich jest inna i każda dostarcza innych doznań smakowych. Mięso tuńczyka jest wyjątkowe, ponieważ jego konsystencja przypomina cielęcinę. Do tego tuńczyk zawiera małą ilość tłuszczu, ale sporą białka. Możemy w nim znaleźć także kwasy omega-3, witaminy z grupy B, witaminę A i D, a także wapń, fosfor i żelazo. Dzisiaj zapraszam na tuńczyka w słodkiej marynacie, podawanego w towarzystwie ryżu i surówki z pieczonych buraczków.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 836
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 108
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 836
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 108
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Składniki
Do miseczki wlewamy oliwę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz miód, dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko do momentu powstania jednolitej konsystencji. Do powstałej marynaty wkładamy umyte steki z tuńczyka, dokładnie je nią obtaczamy i odstawiamy na około 2 godziny do zamarynowania. Po tym czasie steki smażymy około 2 minut z każdej strony. Usmażonego tuńczyka podajemy z plastrami cytryny.
Tak zamarynowanego tuńczyka możemy także upiec w piekarniku lub przygotować na grillu. Jako dodatek świetnie sprawdzi się ryż jaśminowy oraz surówka z pieczonych buraczków z dodatkiem czerwonej papryki i cebulki.