Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy z rodzinką wyjść czasami do chińskiego lub wietnamskiego baru. Czasami sama coś ugotuję na wzór tamtej kuchni. Tym razem zrobiłam surówkę, którą wręcz zawsze opycham się, będąc w takim barze.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Kapustę posiekałam dość drobno i posoliłam. Wymieszałam i odstawiłam na 30 minut, żeby kapusta trochę puściła sok. Po tym czasie odcisnęłam nadmiar soku z kapusty i starłam na tarce jarzynowej na grubych oczkach marchew. Pokroiłam drobno papryczkę chilli i wszystkie składniki wymieszałam. Wlałam olej i ocet ryżowy. Dosypałam cukier. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na ok. 30 minut by surówka przeszła smakami. Świetny dodatek nie tylko do azjatyckiego obiadu:)
* papryczki chilli można dać mniej, jeśli nie lubimy ostrego posmaku * octu czy nawet cukru można dać w mniejszych bądź większych ilościach - wedle smaku * kapustę można posiekać grubiej - jak lubimy * dla lubiących czosnek proponuję przecisnąć przez praskę 2 ząbki ( ja lubię bez czosnku)