Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bez majonezu bazuje głównie na jogurcie naturalnym, przyprawionym koperkiem suszonym, papryką słodką i świeżo rozgniecionym czosnkiem. To ten sos podkreśla smak mięsa drobiowego, warzyw i jajek. Poznaj przepis i wykorzystaj go jako pomysł na pyszne śniadanie lub kolację.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 542
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 542
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Gęsty jogurt naturalny wymieszaj z koperkiem suszonym, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodaj też obrany i rozgnieciony w prasce czosnek. Zamieszaj. Odłóż do lodówki na czas przygotowywania sałatki, aby smak się przegryzł.
Jajka ugotuj na twardo. Przełóż do miski. Filety z kurczaka lub inne mięso drobiowe pokrój drobno. Jeśli to konieczne, dopraw je solą i pieprzem.
Mix sałat opłucz pod bieżącą wodą, osusz i przełóż do miski. Obierz ogórka zielonego i pokrój go w drobną kostkę. Odsącz kukurydzę i przełóż warzywa do sałaty. Cebulę czerwoną posiekaj i dodaj do wcześniej przygotowanych składników.
Wszystkie składniki wymieszaj. Wyciągnij sos czosnkowy z lodówki i polej nim sałatkę. Zamieszaj. Tak przygotowaną sałatkę bez majonezu możesz udekorować koperkiem i grzankami.