Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co wolisz? Delikatny sernik czy mocno czekoladowe brownie? Teraz już nie musisz wybierać. Przygotuj to zachwycające sernikobrownie, a z pewnością nie pożałujesz. Jest przepyszne!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9323
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9323
Składniki
Twaróg, cukier, jajka, budyń i cukier wanilinowy zmiksuj delikatnie w misce. Nie rób tego dokładnie. Wystarczy, że składniki się ze sobą połączą.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z masłem.
Jajka i cukier zmiksuj na bardzo puszystą masę i dodaj do niej czekoladę z masłem, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Dwie masy, jasną i ciemną, wylewaj naprzemiennie na blaszkę o wymiarach 23x25 cm wyłożoną papierem do pieczenia. W zależności od wzoru, jaki chcesz uzyskać, możesz robić to niewielkimi porcjami (uzyskasz efekt zebry) lub rozprowadzić masę czekoladową, na niej masę serową, a na wierzchu, dodatkową, cienką warstwę masy czekoladowej (efekt na zdjęciu).
Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studź wolno przez otwarte drzwiczki piekarnika. Udekoruj wierzch ciasta orzechami włoskimi.