Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna i lekka surówka ze szpinaku i pomarańczy pysznie smakuje i pięknie się prezentuje na talerzu. Wszystkie składniki doskonale ze sobą współgrają, tworząc zdrowy i pełen świeżości posiłek. Świeży szpinak, soczysta pomarańcza, delikatna mozzarella i balsamiczny winegret wznoszą tę sałatkę na wyższy poziom kulinarny.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Składniki
Obierz pomarańcze i ostrym nożem wytnij fileciki z owoców. Możesz też podzielić pomarańcze na cząstki i obrać je z błonek. Umyj szpinak i osusz. Większe kulki mozzarelli pokrój lub porwij na mniejsze kawałki, małe kuleczki możesz zostawić w całości. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce.
W miseczce połącz olej, miód, sok z cytryny z octem balsamicznym i roztrzep widelcem na emulsyjny dressing. Dopraw solą i pieprzem i ponownie wymieszaj. Polej sosem sałatkę i wymieszaj. Surówkę posyp czarnym sezamem i od razu podawaj. Jeśli przygotujesz większą ilość sałatki, przechowuj jej składniki oddzielnie. Dopiero przed samym podaniem polej całość dressingiem, a surówka będzie miała lepszy smak.