Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z pędów sosny jest bardzo dobry na kaszel i ból gardła. Prosty w zrobieniu i śmiało może leżeć do zimy.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Składniki
Pędy sosny zrywamy najlepiej daleko od szosy , tak aby były jak najmniej zanieczyszczone. Ja zrywam takie do 5-6 centymetrów. Dokładnie myjemy , wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Odstawiamy na ok. 3 tygodnie , po tym czasie zlewamy syrop i zamykamy szczelnie w butelce szklanej lub słoiczku. Przechowujemy w ciemnym miejscu.Dobrze zamknięty syrop możemy trzymać nawet rok.