Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak z sosem z czterech serów idealnie do siebie pasują.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 177
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 177
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Pokroiłam dwa ząbki czosnku na plasterki a cebulę w kostkę. Najpierw zeszkliłam na patelni z łyżką oliwy cebulę i dodałam czosnek. Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć ale będzie ledwo rumiany można dodać rozmrożony szpinak. Do szpinaku wrzuciłam po kawałku sera- serków topionych używam jako zamiennika śmietany, ma takie same właściwości- ułatwia tworzenie jednolitego sosu.
Gdy sery się roztopią wyłączyłam ogień. Dodałam startej gałki, pieprz, sól do smaku- uwaga szpinak "słonieje". Dodałam jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku.
Sos wyłożyłam na ugotowanym makaronie, całość obsypałam łupkami parmezanu, posypałam pieprzem i skropiłam oliwą. Smacznego :)