Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę urodzinową możesz przygotować nie tylko w dniu swoich urodzin, ale na każdą inną okazję. Połączenie jajek i tuńczyka sprawia, że przekąska jest pożywna, a kiszony ogórek i kukurydza nadają daniu soczystości. Jeśli finezyjnie udekorujesz sałatkę, nikt nie zauważy, że składa się z tak prostych składników, a smak na pewno zachwyci gości.
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je, obierz i pokrój w kostkę. Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę i umieść na sicie, by nadmiar soku spłynął. Dołóż do nich wyjętą z puszki kukurydzę. Odcedź rybę z puszki i rozgnieć tuńczyka widelcem. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce.
Wymieszaj śmietanę lub majonez z posiekanym koperkiem, polej sosem sałatkę, dopraw mielonym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Z uwagi na to, że ryba i ogórki są słone, dodawanie soli może okazać się zbędne. Miskę z sałatką umieść na 30 minut w lodówce, a następnie serwuj na stół.