Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na pożywne śniadanie lub lunch do pracy, z warto zastanowić się nad ciekawą i smaczną sałatką. Ta propozycja jest dość nieoczywista, bo stanowi połączenie pieczarek, ogórków i pomidorków koktajlowych. Jest jednak lżejsza niż można by przypuszczać. Pieczarki nie są smażone, a gotowane. Przez to szybka sałatka do pracy zawiera znacznie mniej tłuszczu. Jest bardzo smaczna i pożywna, a także stosunkowo szybka do przygotowania.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 124
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 288
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13139
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 62
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 124
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 288
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13139
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 62
Składniki
Pieczarki umyj i wrzuć do dość dużego garnka. Zalej je wrzątkiem, a następnie gotuj przez ok. 5 minut pod przykryciem. Odcedź je za pomocą łyżki cedzakowej i skrop sokiem z cytryny. Ostudź.
Pieczarki pokrój w nierówną kostkę. Ogórki odsącz z zalewy i pokrój w paseczki. Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzątkiem.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie także pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wrzuć do miski sałatkowej.
Przygotuj sos. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Połącz ze sobą wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Polej sosem sałatkę i dobrze wymieszaj.
Pokrój pomidorki koktajlowe na ćwiartki lub połówki. Udekoruj nimi szybką sałatkę do pracy. Na wierzch połóż kilka listków natki pietruszki.
Danie przechowuj w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno, po minimum 30 minutach leżenia.