Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek przygotujesz błyskawicznie z prostych składników, które bez wątpienia posiadasz w swojej kuchni. Możesz sięgnąć po dowolne owoce np. jabłka, gruszki czy rabarbar, wszystko zależy od tego co akurat będziesz mieć pod ręką.
Blaszka 24x24 cm
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
W dużej misce zacznij ubijać jajka. Gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier i miksuj dopóki całkowicie się nie rozpuści. Następnie cienkim strumieniem wlej olej i dodaj pastę waniliową, całość ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem i sodą. Dodaj do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlej ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut – do suchego patyczka.