Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem. Można wykorzystać dowolne owoce (truskawki, porzeczki, jagody, itp.) Ciasto zawsze się udaje.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Potem dodawać po 1 żółtku i miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ubitych jajek i wymieszać łopatkę (nie używać miksera). Na koniec wlać olej i ponownie wymieszać. Przełożyć do formy i posypać owocami. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 50. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.