Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna propozycja na smaczną sałatkę do grilla. Genialny pomysł na wykorzystanie popularnej białej fasoli. Możesz użyć tej z puszki lub – jeśli dysponujesz czasem – samodzielnie ją ugotować. Całość jest szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Oprócz grilla świetnie sprawdzi się jako pożywny lunch lub kolacja po upalnym dniu. Sałatka dostarcza niezliczonej wręcz ilości witamin i minerałów. Cudownie orzeźwia i nawadnia, a to za sprawą ogórka i pomidorów. Całość wieńczy ser feta, który dodaje pikanterii i słoności temu daniu. Fasola w tej odsłonie z pewnością nie jest nudna.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w kostkę i przelej gorącą wodą.
Fasolę odsącz z zalewy.
Pomidory pokrój w ćwiartki, a ogórka w plasterki i następnie w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włóż do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sól i pieprz. Zalej nimi sałatkę i całość dokładnie wymieszaj.
Ser feta pokrusz w palcach i posyp nim wierzch sałatki z fasolą.
Całość udekoruj listkami i gałązkami natki pietruszki.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce przez co najmniej pół godziny.