Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki to coś co każdy uwielbia, ten przepis jest doskonały polecam
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 203
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9310
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 203
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9310
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku w kilku Łyżkach mleka. dodać 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie miksuje żółtka z cukrem. Mąkę przesiewan do miski, dodaje sól i rozczyn dodaje zmiksowane żółtka, dodaje letnie mleko, skórkę z cytryny alkohol na koniec rozpuszczone masło. ciągle wyrabiam mikserem przez parę minut. po wyrobieniu odstawiam ciasto na 90 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładam na stolnicę, wyrabiam przez minutę i odważam kawałki ciasta o wadze 60g wychodzą równe pączki, po podważeniu wyrabiam kulki i odkładam do wyrośnięcia na 20minut przykryć ściereczką lub wstawić do nagrzanego piekarnika 50 stopni C szybciej wyrosną i skuteczny sposób Do garnka wlewamy olej nagrzewam do 170 stopni. Pączki smażę przez 2 minuty z obu stron. po upieczeniu pączki wykładam na ręcznik kuchenny, po wystudzeniu Paczków nadziewam marmoladą, rękawem cukierniczym z długą końcówka można polać lukrem. Smacznego