Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w towarzystwie szpinaku, kurczaka i pieczarek - propozycja na pyszny obiad :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 932
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 932
Składniki
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. kurczak ze szpinakiem Kurczaka pozbawiamy tłuszczu i błon. Kroimy w kostkę.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Szpinak myjemy i siekamy na mniejsze kawałki. Na dużej patelni (a najlepiej w woku) rozgrzewamy olej. Dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoto. Dorzucamy pieczarki, szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, dorzucamy serek i śmietanę oraz gałkę muszkatołową. Gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)