Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to bardzo proste rozwiązanie jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 725
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 725
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1856
Składniki
Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut ( na złoty kolor) Wystudzić.
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu(do mieszanki budyniowej dodajemy jedną łyżeczkę mąki pszennej). Lekko przestudzony budyń wyłożyć równomiernie na upieczone ciasto francuskie.. Na wierzchu ułożyć owoce. Przed podaniem schłodzić w lodówce .