Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Terrina z łososiem doskonale smakuje samodzielnie w formie przekąski, ale nie tylko. Możesz ją potraktować jako alternatywę wędliny czy też twarogu na kanapki. Dobrze prezentuje się też na świątecznym stole. Wypróbuj ten przepis, jeśli jesteś fanem wędzonego łososia i kremowego serka śmietankowego.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Składniki
Przygotuj małą prostokątną foremkę (może być aluminiowa) i wyłóż ją folią spożywczą. W ten sposób będzie łatwiej zawinąć łososia. Plastry ryby ułóż tak, aby zakryły cały spód i boki. Mogą wystawać poza formę.
Teraz przygotuj nadzienie. W średniej wielkości misce umieść serek śmietankowy. Posiekaj cebulę czerwoną i pęczek szczypiorku. Dodaj do serka śmietankowego. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Całość wymieszaj, aby masa była gęsta i jednolita.
Teraz czas przełożyć serek śmietankowy z dodatkami do foremki. Wyrównaj łyżką lub szpatułką. Plastry łososia, która wystają poza foremkę, załóż do środka. Zakryj masę dokładnie i przykryj folią spożywczą. Wstaw całość do lodówki na dwie godziny. Podawaj terrinę z łososiem, krojąc ją w grubsze plasterki.