Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne śniadanie.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 327
Polecam.
Odsłon: 781
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36358
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 327
Polecam.
Odsłon: 781
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36358
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w letnim mleku, dodać 0,5 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym miejscu. Ser zmielić w maszynce, włożyć do miski, dodać mąkę, jaja, cukier, rozpuszczone masło, szczyptę soli, rozprowadzone w mleku drożdże i śmietanę. Dokładnie wyrobić jednolite niezbyt gęste ciasto. Smażyć racuszki na patelni z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane syropem owocowym.