Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane tortille z piekarnika
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 300
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 300
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową.
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki - oprószamy solą, pieprzem i przyprawą Taco. Smażymy na patelni po 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż mięso będzie rumiane i upieczone w środku. Odkładamy je na talerzyk po usmażeniu.
Następnie cebulękroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy kurczaka i odsączone pomidory z puszki, a także paprykępokrojoną w drobną kostkę. Podduszamy przez ok. 8-9 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy odrobiną przyprawy Taco w razie potrzeby.
Każdą tortillę wypełniamy mieszanką z kurczaka i podmidorów. Posypujemy wiórkami sera na wierzchu. Wszystkie tortille układamy w ciasnym rządku. Pieczemy ok. 15-18 minut.
Podajemy z pikantną salsą, kolendrą i gęstą kwaśną śmietaną. Smacznego!