Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pieczone udo z indyka, mięso zdrowe i bardzo smaczne. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Na zimno smakuje równie niesamowicie na kanapkach z musztardą lub chrzanem :-) Smacznego !!!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1811
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1811
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Udo myjemy i wkładamy do naczynia, wszystkie przyprawy wsypujemy do miski wraz z posiekanym czosnkiem, dolewamy oliwę i wodę, a następnie dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wylewamy na indyka i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso jest idealne do pieczenia. Pieczemy od piekarnika zimnego w temperaturze 150 stopni przez 1,5 godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe !!! Polecam indyka również na zimno jest idealny na kanapki. Smacznego !!!