Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z piekarnika z dodatkiem pieczarek i cebuli to pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i delikatne dzięki długiemu czasowi zapiekania. Tymianek, rozmaryn i liście laurowe dodają nuty ziołowości i wyrazistości.
Polecam.
Odsłon: 506
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Polecam.
Odsłon: 506
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Składniki
Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Mięso pokrój na kotlety i delikatnie rozbij na grubość ok. 1,5 cm. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni z możliwością zapiekania rozgrzej oliwę. Obsmaż kotlety z każdej strony i odłóż na bok, by mięso odpoczęło.
Na tę samą patelnię włóż grzyby, cebulę i masło. Smaż do miękkości przez ok. 5 minut, a następnie dodaj z powrotem mięso. W osobnej misce wymieszaj ze sobą bulion wołowy, tymianek i sos Worcestershire. Wlej całość na patelnię. Dodaj gałązki rozmarynu i listki laurowe.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 st. Celsjusza. Patelnię przykryj pokrywką lub folią aluminiową i zapiekaj przez ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmij mięso i odłóż na bok. W miseczce wymieszaj wodę ze skrobią i dodaj do sosu na patelni. Wymieszaj. Karkówkę włóż z powrotem. Karkówkę z piekarnika podawaj na ciepło, z dodatkiem skrobiowym i ulubioną surówką.