Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaraz po uwędzeniu są bardzo smaczne: mięciutkie, soczyste i pachnące lekko dymem. Można je dodatkowo sparzyć gorącą wodą, ale nie ma takiej potrzeby.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 252
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 252
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy z wodą i wkładamy do niej mięso na dwie doby. Przechowujemy w lodówce lub innym zimnym miejscu. Po tym czasie udka wyjmujemy z solanki i zalewamy zimną wodą tak, by były nią przykryte. W ten sposób pozbawimy mięso nadmiaru soli. Po godzinie wyjmujemy z wody, wieszamy na hakach i wędzimy przez 3 godziny w temperaturze 60-70 stopni na drzewie z olchy. Uwędzone udka możemy jeszcze dodatkowo zaparzyć wrzącą wodą.