Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne udka kacze z chrupiąca skórką , pieczone na patelni na małym ogniu. Dodatek owoców dodaje wyjątkowego smaku , a mięsko jest kruche i bardzo smaczne.
patelnia, miska, nóż,
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Składniki
Umyte i osuszone udka kacze natrzeć przyprawami, następnie posypać majerankiem. Odstawić na godzinę do lodówki. Jabłka obierać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki, połączyć z żurawiną oraz wymieszać z majerankiem. Na dobrze rozgrzaną patelnie z dodatkiem odrobiny oleju włożyć przygotowane kacze udka i piec na dużym ogniu do momentu podpieczenia, następnie zmniejszyć ogień i piec udka do całkowitej miękkości mięsa obracając co jakiś czas. Pod koniec pieczenia dodajemy przygotowane wcześniej owoce. Gotowe udka podajemy do drugiego dania.
Udka przygotowane do pieczenia.
Udka podpieczone.
Przygotowanie owoców.
Udka pieczone z dodatkiem owoców.