Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi kurczaka, ja przygotowałam kawałki kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko kurczaka bardzo soczyste, smaczne a skórka bardzo chrupiąca i krucha.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Udka kurczaka dzielimy na 2 części udka i podudzia, następnie dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, czosnku , czosnku granulowanego, soli i pieprzu oraz przyprawy do kurczaka. Tak przygotowane kawałki kurczaka odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Blachę z piekarnika natłuścić olejem i ułożyć na niej kawałki kurczaka. Następnie posypać słodką papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut. W trakcie pieczenia kawałki polewać wytworzonym sosem lub gorącym bulionem. Podajemy do drugiego dania z ulubioną kapustą.
Udka w marynacie.