Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 495
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1341
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 362
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 495
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1341
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 362
Składniki
Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone wykładamy na talerz, dekorujemy bazylią. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska. Smacznego!!!