Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2022
Schab w słoiku. Rewelacyjna domowa wędlina na Święta i nie tylko
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Wszystkie przyprawy umieszczam w misce. Czosnek kroję w plasterki. Dodaję oliwę lub olej i dokładnie mieszam. Schab kroję na 3 równe części. Mam przygotowane 3 słoiki. Mięso obtaczam w przyprawach i zostawiam na kilka godzin. Może być na noc. Następnie do dobrze wyparzonego słoika wkładam liść, ziele i mięso. Szczelnie zamykam. Wkładam do garnka słoiki i zalewam wodą. Gotuję na lekkim gazie 2.5 godziny dolewając wodę. Mięso chłodzę najlepiej nic w lodówce. Po tym czasie kroję w plasterki. Mięso jest soczyste i mięciutkie.