Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki orzechowe to znakomity pomysł na karnawałowe słodycze. Dodatek dwóch rodzajów orzechów sprawia nie tylko, że są chrupiące, ale nadaje im specyficzny głęboki smak.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 247
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 247
Składniki
Orzechy włoskie i migdały rozdrobnij w malakserze.
Masło utrzyj wraz z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, dodaj po jednym żółtku i pastę waniliową. Nadal mieszając wsyp orzechy i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć szybko ciasto.
Gotowe ciasto owiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny.
Po upływie czasu rozwiń z folii masę. Odrywaj kawałki i formuj kulki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą kulkę zroluj na stolnicy i uformuj w kształt rogalika.
Rogaliki wyłóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez 12 minut.
Po wystygnięciu rogaliki możesz oprószyć cukrem pudrem.