Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca kwaśna sałatka na różne okazje
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
1. Pory pokroić na półkrążki, dokładnie opłukać, nasolić i odstawić na ok. 30 min by zmiękły. 2. 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać a następnie pokroić w drobną kostkę. 3. Odsączyć groszek konserwowy i fasolę. 4. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. 5. Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić na połówki 5. Do miski wsypać pory, jajka, groszek, białą fasolę, ogórki kiszone i pieczarki. Dodać majonez, jogurt naturalny, pieprz ewentualnie sól do smaku i dokładnie wymieszać. Pozostawić sałatkę w lodówce na ok 15 min by smaki się przegryzły. POLECAM SMACZNIE!