Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa z podgrzybków zebranych w lesie. Podczas gotowania jej cudowny aromat roznosi się po całym domu. Świetnie smakuje podana z makaronem, kromką chleba, groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 78
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 78
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Grzyby płuczemy pod wodą, odsączamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy do zarumienienia.
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy je bulionem i krótko gotujemy. Następnie doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy słodką śmietankę.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Gorącą zupę grzybową podajemy z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.