Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie tych ciasteczek to wspaniała zabawa dla dzieci. Ciasteczka są proste w wykonaniu i szybkie w pieczeniu.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Składniki
Wychodzi kilkanaście ciastek. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i lekko schłodzić. Schłodzone ciasto rwać na małe kawałki i formować kulki. Potem kulki lekko spłaszczać grzbietem dłoni i dekorować kolorowymi posypkami.
Ciastka pieczemy w 180 C kilkanaście minut. Ciasteczka powinny być jasne. W pojemniku można przechowywać je kilka dni, są coraz lepsze.