Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne ziemniaki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i posypać solą i pieprzem do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i przekładać ziemniaki na przemian z starym serem. Śmietanę rozbełtać z jajkami i polać ziemniaki. Przykryć folią aluminiową i dusić w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po czym zdjąć folię i zrumienić przez 10 minut. Ziemniaki wybornie smakują z maślanką.