Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka zimowa jest pożywna i bardzo smaczna. Świetnie dostarczy niezbędnych węglowodanów i tłuszczów w mroźny dzień. Sałatka może być także podawana na każdej imprezie rodzinnej czy jako zdrowa kolacja. Danie jest połączeniem wielu smaków: słodkiego, pikantnego, nieco słonego. Słonecznik i boczek dodają mu przyjemnej chrupkości.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Brokuły drobno posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i drobno posiekaj. Boczek usmaż na patelni do chrupkości. Ostudź i pokrusz na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do miski sałatkowej przenieś: brokuły, cebulę, żurawinę i ser. Wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wymieszaj wszystkie składniki sosu do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw gotowy dressing na bok na ok. 15 minut. Połowę sosu przelej do sałatki i dobrze wymieszaj.
Danie wstaw do lodówki razem z pozostałym dressingiem na co najmniej godzinę. Zaraz przed podaniem polej sałatkę zimową pozostałą częścią sosu. Podawaj sałatkę posypaną prażonym słonecznikiem i kawałkami boczku.