Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie takie kotlety są przygotowywane z pokolenia na pokolenie. Moja mama je robiła, robię je ja i robi moja córka. A ponieważ lubią je też moje wnuczki ( szczególnie ta, która lubi pichcić), więc tradycja nie zginie. Podobnie jest z surówką z marchwi, jabłka i pora. Klasyka naszej kuchni.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Wczorajsze ( są najlepsze) ziemniaki utłuc . Nie mleć w maszynce. Dodać 1/4 maki pszennej, podsmażoną na odrobinie oleju cebulkę, jajko, przyprawy
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Uformować kotlety i panierować.
Usmażyć na nie za mocnym ogniu, odsączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu i podać surówką.
Marchew, jabłko i pora oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na "jarzynówce". Pora pokroić, sparzyć i odsączyć. Wszystkie składniki + koperek przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez i sos chili. Wymieszać i gotowe.
Smacznego!!!