Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe biszkopty dla dzieci
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 182
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 156
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 95
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 182
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 156
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej, starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, kiedy trzymają się ścian naczynia dodawać partiami cukier, stale miksując. Do białek dodawać po jednym żółtku, miksować do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Mąki przesiać przez sito, dodawać partiami do masy jajecznej. Składniki wymieszać w jednym kierunku bardzo delikatnie za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać biszkopciki o dowolnej wielkości. Piec przez 12-18 minut w temperaturze 170 °C kontrolując boki biszkoptów. Wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszce. Smacznego