Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, warzywna sałatka na zimę, idealna jako dodatek do dań.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kapustę poszatkować.
Marchew zetrzeć na tarce na wiórka. Cebulę pokroić w piórka.
Ogórki pokroić w skórce w plastry. Czerwoną i żółtą paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Czosnek drobno pokroić. Pęczek zielonej pietruszki dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić. Do dużej miski wrzucić kapustę, marchew, cebulę, ogórki, czerwoną i żółtą paprykę, czosnek i zieloną pietruszkę, kminek, posolić dwoma czubatymi łyżkami soli nie jodowanej, tylko zwykłą kamionką.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Do rondla wlać sok z warzyw, olej i ocet. Dodać cukier i słodką paprykę w proszku. Zalewę podgrzać i zimną zalewać warzywa w słoikach.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Ostudzić. Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy. Smacznego!!!