Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne danie z mięsa mielonego i warzyw. Zrobicie je w mniej niż pół godziny. Można podać je z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Cukinie, paprykę i cebulę kroimy. Selera obieramy z grubszych włókien i również kroimy. Na oleju przesmażamy mięso mielone przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa, sól, pieprz, chilli, paprykę słodką i ostrą. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i bazylię - dusimy kolejne 5 minut. U mnie sos został podany z kaszą gryczaną.