Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne.Sos zrobilam na postawie przepisu z kuchni polskiej.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
sznycle posypać solą i pieprzem,otoczyc w mące i usmazyc na rumiano na 1 łyzce masła
namoczone i dobrze umyte grzyby zalac trzema szklankami wody ,dodac pokrojona na 4 części cebule i gotowac na niewielkim ogniu do miekkości grzybów
kiedy grzyby będą miekkie wyjąć cebulę a grzyby zemleć,do połowy wywaru grzybowego wlozyc usmazone sznycelki
sporzadzic zasmazkę z 1 łyzki masła i 1 łyzki mąki,nalezy uwazac aby nie zrumienic maki,wystarczy ,że straci smak surowizny
tak przygotowana zasmazkę rozprowadzić reszta wywaru grzybowego i śmietaną ,dodac do sznycli i chwilę pogotować
jdo sosu dodałam troszke swiezego koperku,a całość podałam z ziemniakami
zamiast cielęciny mozna sznycelki zrobic ze schabu