Produkty

Bakalie

Bakalie

Bakalie to różne suszone lub kandyzowane owoce. Zaliczają się do nich np.: migdały, orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa, suszone daktyle, suszone figi, suszone śliwki, suszone morele. Bakalie stosowane są do wypieków (szczególnie pierników, mazurków i keksów), a także lodów i ciastek. Mogą stanowić dodatek do płatków śniadaniowych i osobną przekąskę. Razem z płatkami zbożowymi stanowią muesli, a jeszcze z dodatkiem miodu i zapieczone - granolę.

Zobacz więcej pomysłów na wykorzystanie bakalii w kuchni!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
0.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >